Soal Bahasa Inggris Kelas 3

Posted on
Soal-Bahasa-Inggris-Kelas-3

Artikel materi membahas Soal Bahasa Inggris Kelas 3, SD/MI, PG dan Essay, semester 1/2, Kurikulum tahun 2020-2021, lengkap dengan kunci jawaban, pelajaran IBI.

Bahasa Inggris ,,, Ini adalah salah satu mata pelajaran yang mempelajari bahasa yang sering terdengar di dunia maya dan menggunakan bahasa asing untuk memahami bahwa ia dapat menggunakan aplikasi terjemahan. Ini juga umum di kelas sekolah dasar 1, 2, 3 hingga 6. Hari-hari kami di Materibelajar.co.id memberikan contoh bahasa Inggris untuk kelas 1, 2 hingga 6 (sekolah dasar dan MI).

Baca Juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 2

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay

IPS-SD-7
petunjuk-awal-58

Contoh Soal Pilihan Ganda:

I. Kerjakanlah soal di bawah ini!

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Kelas 1

1. Grandma in Indonesia is.

a. mother
b. aunt
c. grandmother
d. sibling

Answer: c

2. Older brothers in.

a. Sister
b. Younger sister
c. Younger brother
d. Older brother

Answer: d

3. t-e-n-o-w-t-y-e-n./ The right word is.

a. Twenty-two
b. thirty-one
c. twenty-one
d. Thirty-nine

Answer: c

4. Forty-nine in Indonesian.

a. Four nine
b. forty-eight
c. nineteen
d. Forty-nine

Answer: d

5. What number after forty-six?.

a. 49
b. forty-eight
c. Forty-seven
d. forty-five

Answer: c

6. This is number twenty-seven./ The English sentence is.

a. This is number seventeen
d. This is number seventy
c. That’s number twenty-six
d. This is number twenty-seven

Answer: d

7. The Council in Indonesian is.

a. Eucalyptus
b. table
c. Whiteboard
d. Eraser

Answer: c

8. is – pencil – your – that -? The correct order is.

a. Is this your pencil?
b. Is that your pencil?
c. Is that your pencil?
d. This pencil is from you?

Answer: c

9. This is a bag./ Sentece Indonesia.

a. This is a basket
b. This is a ball
c. This is a flag
d. That’s a bag

Answer: d

10. Bayu is learning./ The English sentence is.

a. Bayu reads
b. Bayu is swimming
c. Bayu sings
d. Bayu is studying

Answer: d

11. Is this a horse game?./ The English sentence is.

a. Is that a dog?
b. Is that giraffe
c. Is that a horse?
d. Is this a cat?

Answer: c

12. a – that – tiger – is./ The correct order is.

a. This is a tiger
b. That is a tiger
c. A tiger
d. Is that a tiger?

Answer: c

13. Animals in Indonesia are.

a. Savage
b. message
c. An animal
d. plant

Answer: c

14. The nose, eyes and ears are part of us.

a. Body
b. the feet
c. stomach
d. head

Answer: d

15. We have two ears./ The Indonesian sentence is.

a. We have two fingers
b. We have two hands
c. We have two eyes
d. We have two ears

Answer: d

16. Mouth in Indonesian.

a. Gigi
b. lip
c. tongue
d. mouth

Answer: d

17. That is the ruler,/ The English sentence is.

a. This is the ruler
b. That table
c. That is a flag
d. This is a book

Answer: a

18. is – that is – my finger./ The correct order is.

a. Is this my finger?
b. This is my finger
c. This is my finger
d. My finger is that

Answer: c

19. Mr. Budi has a son. His name is Muhammad Laksana

A: “What is Pak Budi doing for Muhammad?”
B: “Mr. Budi is Muhammad Laksanas.

a. mother
b. sibling
c. father
d. sibling

Answer: c

20. Sinta is my younger sister./ The Indonesian sentence is.

a. Sinta is my mother
b. Sinta is my aunt
c. Sinta is my sister
d. Sinta is my younger sister

Answer: d

Baca Juga: Soal IPS Kelas 12

Contoh Soal Essay:

1. My name ……

2. at school i use ……

3. My country is …

4. my father’s name is …..

5. I live in …

6. I have a father and mother, he …

7. I have a brother

8. I am fine, thank you

9. My father’s wife is …

10. My mother’s husband is …

Demikian bisa kami sampaikan Soal Bahasa Indonesia Kelas 3 / IBI SD/MI,  Tahun 2020-2021 Semester 1 / 2 . Semoga apa yang sudah kami sampaikan di artikel diatas dapat bermanfaat, Sekian dan terima kasih.

Baca Juga: Soal IPS Kelas 11