Soal Bahasa Inggris Kelas 4

Posted on
Soal-Bahasa-Inggris-Kelas-4

Artikel Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4/ IBI , SD/MI, PG dan Essay, pada tahun 2020-2021/ semester 1/2, lengkap kunci jawaban, pelajaran Bahasa Inggris.

Bahasa Inggris ,,, adalah salah satu mata pelajaran di mana yang mempelajari bahasa asing dan dapat juga digunakan untuk bahasa sehari -hari, untuk anak didik di kelas sekolah dasar 1, 2, 3 hingga 6. dan kami di Materibelajar.co.id memberikan contoh soal bahasa Inggris di kelas 1, 2 hingga 6 sekolah dasar dan MI.

Baca Juga: Soal IPS Kelas 12

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay

Materi-SD-20
petunjuk-awal-59

Contoh Soal Pilihan Ganda:

I. Kerjakanlah soal di bawah ini!

Baca Juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 1

1. Chair eating goats ….
A. bone
b. fish
c. rice
d. grass

Answer: d

2… hot.
A. Tomato
b. chili
c. onion
d. garlic

Answer: d

3. Sugar is ….
A. sweet
b. the heat
c. acid
d. salty

Answer: a

4. …. is the first month.
A. February
b. March
c. January
d. April

Answer: c

5. …. is the last month.
A. September
b. December
c. November
d. October

Answer: b

6. Orange is …
A. hot
b. acid
c. bitter
d. salty

Answer: b

7. Eat rabbits ….
A. Carrots
b. fish
c. bone
d. a bird

Answer: a

8. It is an animal. He has a large body
Long and gray nose. This is …
A. an elephant
b. lion
c. tiger
d. giraffe

Answer: a

9. Dian: “Is this your book?”
Sari: Yes, …
A. that
b. Not like that
c. no
d. Is that

Answer: a

10. Indra kicks the ball with …
A. eyes
b. the feet
c. nose
d. finger

Answer: b

11. A farmer planting …
A. a glass
b. plate
c. bowl
d. the tree

Answer: d

12. I like … (apple)
A. an apple
b. durian
c. mango
d. banana

Answer: a

13.… is my favorite fruit. (Watermelon)
A. Banana
b. an Apple
c. watermelon
d. duku

Answer: c

14. I have a pet. This is …
A. an elephant
b. lion
c. giraffe
d. the cat

Answer: d

15. Sinta: “Do you like meatballs?”
Santi: “Yes, ….”.
A. Not me
b. She does not
c. I do
d. You did it

Answer: c

16. Today is Tuesday. Tomorrow will be …
A. Thursday
b. Wednesday
c. Friday
d. Saturday

Answer: b

17. Before Saturday is ….
A. Friday
b. Sunday
c. Monday
d. Tuesday

Answer: a

18. Today is Sunday. Yesterday …
A. Saturday
b. Friday
c. Thursday
d. Wednesday

Answer: a

19. There are … weekdays.
A. five
b. six
c. seven
d. eight

Answer: c

20. There are … months of the year.
A. nine
b. ten
c. eleven
d. twelve

Answer: d

21. Before August was ….
A. April
b. maybe
c. June
d. July

Answer: d

22. After March is ….
A. January
b. April
c. September
d. October

Answer: b

23.… can fly.
A. Lion
b. bird
c. fish
d. horse

Answer: b

24. Fish can ….
Swimming
b. to fly
c. replace
d. run

Answer: a

25. That’s an animal. Long neck.
This is …
A. an elephant
b. lion
c. giraffe
d. tiger

Answer: c

26. A dog eats ….
A. fish
b. grass
c. rice
d. bone

Answer: d

27. Yuli is your daughter. Dicky is your son.
You are you ….
A. mother
b. father
c. grandmother
d. children

Answer: d

28. My mother teaches in class.
She is ….
A. the teacher
b. nurse
c. doctor
d. pilot

Answer: a

29. Rina is now learning English.
She is ….
A. Students
b. gardener
c. Carpenter
d. sailor

Answer: a

30. I like to play …. (bicycle)
A. Toy car
b. Toy Boat
c. a bicycle
d. a doll

Answer: c

31. I … order now.
A. eat
b. cry
c. have a drink
d. read

Answer: d

32. My mother … in the kitchen.
A. the letter
b. pouring in
c. for cooking
d. sleep

Answer: c

33. ​​Students study in …
A. toilet
b. class
c. office
d. canteen

Answer: b

34. I wear a bracelet …
A. hands
b. ear
c. nose
d. neck

Answer: a

35. Father and mother …
A. Sister and mother
b. Grandmother and student
c. Brother and uncle
d. Husband and wife

Answer: d

36. I wear my hat ….
A. hands
b. ear
c. head
d. finger

Answer: c

37. Doni is … a kite.
A. to play
b. his writing
c. sing
d. dance

Answer: a

38. .Santi plays … (guitar)
A. piano
b. drum
c. guitar
d. chess

Answer: c

39. Clients are leaders …
A. plane
b. car
c. school
d. Hospital

Answer: c

40. My uncle cuts grass every week.
She is …
A. Gardener
b. the teacher
c. client
d. pilot

Answer: a

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Kelas 2

Contoh Soal Essay:

1. Soraya has long hair

2. We talk by mouth

3. There are lots of books on the table

4. We usually have dinner at 7 pm

5. Arif and Fajar play kites

Sekian yang bisa kami sampaikan Soal Bahasa Indonesia Kelas 4 ( IBI ) SD/MI,  Tahun 2020 Semester 1 / 2 . Semoga apa yang kami bahas dapat memberikan manfaat dan berguna untuk mendidik anak, Sekian dan terima kasih.

Baca Juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 3