Soal Bahasa Inggris Kelas 5

Posted on
Soal-Bahasa-Inggris-Kelas-5

Artikel ini membahas tentang contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 5, SD/MI, PG dan Essay, semester 1/2, tahun 2020-2021, sehingga kami juga melengkapi dengan kunci jawaban, pada pelajaran Bahasa Inggris.

Bahasa Inggris ,,, Hal Ini adalah salah satu pelajaran yang mempelajari bahasa asing yang sering terdengar di dunia maya dan menggunakan dan dapat menggunakan aplikasi terjemahan. kami dari Materibelajar.co.id memberikan contoh soal bahasa Inggris (IBI) kelas 1, 2 hingga 6 untuk sekolah dasar dan MI.

Baca Juga:  Soal Bahasa Inggris Kelas 1

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD/MI Semester 1 & 2 PG dan Essay

IPS-SD-8
petunjuk-awal-60

Contoh Soal Pilihan Ganda:

I. Kerjakanlah soal di bawah ini!

Baca Juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 2

1. Fatin has a good voice. She likes.

a. Skating
b. sing
c. ascend
d. dance

Answer: b

2. I want to clean the floor. I need.

a. water
b. bath soap
c. spoon
d. paper

Answer: a

3. If we want to save money, we can.

a. school
b. market
c. bank
d. household

Answer: c

4. I … record every Sunday.

a. Watch
b. read
c. to buy
d. research

Answer: a

5. My uncle … in the mosque.

a. to play
b. pray
c. watch
d. for cooking

Answer: b

6. Usually … 5 a.m.

a. sleep
b. Wake up
c. shower
d. breakfast

Answer: b

7. I always … after returning from school.

a. breakfast
b. lunch
c. dinner
d. dinner

Answer: b

8. My brother is taking a nap in.

a. Tomorrow
b. night
c. Good afternoon
d. night

Answer: c

9. After dinner. I looked at my watch. Now at nine I say.

a. Good morning
b. Good afternoon
c. Good night
d. Good night

Answer: d

10. Chelina … diary every night.

a. write
b. the cook
c. hour
d. to play

Answer: a

11. My father usually plants several trees. She likes.

a. for cooking
b. fish
c. gardening
d. a painting

Answer: c

12. Keanu takes a bath in.

a. bedroom
b. bathroom
c. kitchen
d. family room

Answer: b

13. We have to play dragon in.

a. way
b. field
c. garden
d. school

Answer: b

14. Nonik …. English every day.

a. study
b. write
c. listen up
d. hour

Answer: a

15. His hobby is … He reads a lot of books.

a. singing
b, write
c. read
d. to play

Answer: c

16. I … the floor every morning.

a. listen up
b. for cooking
c. sweeping
d. watch

Answer: c

17. We have breakfast at.

a. Tomorrow
b. Good afternoon
c. night
d. midnight

Answer: a

18. We can play soccer in.

a. court
b. terrace
c. field
d. bedroom

Answer: c

19. Nando must … camp.

a. ball
b. tent
c. clean
d. bat

Answer: b

20. We can climb.

a. mountain
b. House
c. school
d. Library

Answer: a

21. Putri likes to cook.

a. park
b. bathroom
c. the dining room
d. kitchen

Answer: d

22. We can.

a. way
b. House
c. Street
d. beach

Answer: d

23. Aldy and Aldo carry the ball and the racket. You want to play.

a. Table Tennis
b. soccer
c. basketball
d. volleyball

Answer: a

24. Morgan likes music. He is a pianist. He is playing.

a. guitar
b. piano
c. flute
d. violin

Answer: b

25. Henry’s hobby is philatelic. He likes to collect.

a. Story Book
b. stamp
c. car
d. picture

Answer: b

Baca Juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 4

Contoh Soal Essay:

1. My hobby is reading story books

2. Tono plays marbles

3. Almira cooks at 5:20 a.m.

4. Reno usually comes home from school at 1:00 at night.

5. Amanda always sweeps the yard in the morning.

6. Rina’s hobby is dancing

7. Reading can enrich our knowledge

8. You play marbles on the lawn

9. Naomi takes a nap at two

10. Tina plays jump rope in the afternoon

Demikian yang kami sampaikan Soal Bahasa Inggris (IBI) Kelas 5. SD/MI,  Tahun 2020-2021 Semester 1 / 2 . Semoga artikel ini dapat bermanfaat, Sekian dan terima kasih.

Baca Juga: Soal Bahasa Inggris Kelas 4